Ysselsteyn-Tussen de buien door

Zaterdagochtend tussen de buien door een bezoek gebracht aan de begraafplaats. Ik wilde nog wat foto’s maken van Nederlandse graven waardoor ik inmiddels 519 Nederlanders in de database heb staan. 
Door de coronamaatregelen is het bezoekerscentrum nog dicht, ook heerst er een heerlijke rust over de begraafplaats zo vroeg in de ochtend en door de voorspelde regen.
Bij binnenkomst zag ik dat er 1 zilverspar gerooid was bij het eerste wereldoorlog “veldje”.  Het geheel krijgt een wat meer open uitstraling. De grasmat begint er weer stukken beter uit te zien, hopen dat deze zomer niet weer een flinke aanslag op de mat is. Ook de vakken CA & CB beginnen weer een groener te worden.

Waar ik in het begin het nieuwe bouwwerk nog redelijk fraai vond begin er mij nu aan te storen. Hierbij doel ik op de verticale spijlen die de doorgang vormen naar de begraafplaats ansich. Het bezoekerscentrum zelf bestaat uit mooie stenen maar het traliewerk eromheen ontneemt dat zicht. Vanaf een grote afstand kijk je op een grijs vlak en stoort het niet echt maar van dichtbij lijkt het meer op een tijdelijk hek om de gebouwen af te schermen. Door de hoogte is het veel te massaal. Doordat je het oude gebouwtje er gewoon doorheen ziet lijkt het teveel op een erg hoog dranghek of hekwerk om een bouwplaats af te schermen. Nee, hoe langer ik er naar kijk des te lelijker vind ik het worden. Een hek werk van 1 meter hoog was mijn inziens een betere keuze geweest eventueel met een sierpoort zoals in de jaren 50.

Al bij al toch 2 uurtjes rustig rond gelopen en gefotografeerd. Op naar de volgende keer.

Gepubliceerd op: 28 maart 2021. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: 2 minuten

Plaats een reactie