Tussentijds bezoek aan Ysselsteyn zaterdag 6 april

Duitsers gesneuveld in Oisterwijk

Op zaterdag 6-4 Ysselsteyn weer eens bezocht om een aantal graven te fotograferen. Kwam erachter dat er veel Duitsers liggen die gesneuveld zijn in Oisterwijk, alsmede 1 Nederlandse SSer. Altijd interessant om de geschiedenis van je geboorteplaats te bestuderen. Hier kan ik mij weer uren mee bezighouden. Als er bruikbare informatie naar boven komt zal ik er een artikel aan wijden.

Snoeiwerkzaamheden en stormschade

Ysselsteyn takken op graf

Vorige week waren er snoeiwerkzaamheden bezig. Naast het infocentrum is tevens een stuk bos gekapt. In de nabije toekomst komt hier een bezoekerscentrum. Doel was oktober 2019, of ze dat gaan halen is maar de vraag. Realistischer lijkt de streefdatum 5 mei 2020, 75 jaar na de bevrijding.

De rij bomen die het pad vormen over de lengte van de begraafplaats werd ook gesnoeid. Het gedeelte na de centrale herdenkingsplek was afgesloten. 

 

Ysselsteyn grafsteen ingekort
De grafsteen van Herbert Zechner is (tijdelijk) wat korter geworden.

Links langs de beiaard was een boom omgevallen en reeds opgeruimd. De grafsteen waar hij op was gevallen is enkel een stukje korter geworden. Afgebroken of een stuk de grond in geheid, geen idee. Het lijkt erop dat de boom enkel deze steen geraakt, ik zag geen verdere schade.

Over een aantal weken weer eens terug, mijn lijst van te fotograferen graven is nog lang. Volgende week eerst naar Ieper. 
Rondom Ieper ga ik de 4 Duitse WW1 begraafplaatsen bezoeken en tevens een 4 tal geallieerde. 

Gepubliceerd op: 13 april 2019. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: 2 minuten

Plaats een reactie