Ysselsteyn 12-9-2020

Zaterdag 12 september weer een bezoek gebracht aan Ysselsteyn. Het begint al te vorderen met alle werkzaamheden. De parkeerplaats is voor de helft klaar, je kunt weer op de verharding parkeren.
Het entree-pad naar de begraafplaats is 80% klaar, enkel de laatste paar meter moeten nog verhard worden. Het nieuwe bezoekerscentrum is al wel geopend al ben ik er nog niet binnen geweest. Daar wacht ik mee tot alles geheel gereed is.


Het was een mooie nazomerdag om de begraafplaats te bezoeken. De zomerse droogte heeft helaas wel zijn tol geëist van de grasmat. Op bepaalde plekken is het bruin en dor. Enkel de vakken die grotendeels in de schaduw liggen blijven mooi groen. De vakken TL-CA-CB zijn voor de zomer kaal gemaakt en (ik vermoed) opnieuw ingezaaid. Door het warme weer zijn sommige plekken nog steeds een kale zandvlakte met her en der onkruid. Tijd voor regen dus zodat dit ook weer kan herstellen. Je krijgt nu tevens al een voorproefje op de herfst met bomen die al beginnen te verkleuren. Over een maandje zal de Ginkgoboom ook weer prachtig geel kleuren. Mooie tijd om de begraafplaats te bezoeken dus.
Na 3 uur fotograferen had ik voor mezelf weer een aantal vakken in kaart gebracht en een kleine 300 foto’s gemaakt. Voor de geïnteresseerden van Duitse rangen begint de pagina flink vorm te krijgen. Maar liefst 207 verschillende rangen heb ik reeds in kaart gebracht. Ik verwacht er 230 a 240 te halen. Als de lijst compleet is worden alle betekenissen ingevoerd.

Entree nog in aanbouw.

Vak TLL, door de aanhoudende droogte helaas erg slechte grasmat.

Gepubliceerd op: 13 september 2020. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: < 1 minuut

Plaats een reactie