Vakken Ysselsteyn

De vaste bezoeker zal al gemerkt hebben dat er sinds eind 2021 elke week een nieuw bericht online komt met daarin 1 blok van Ysselsteyn. In deze berichten kun je beknopte informatie vinden over het des betreffende vak/blok. 
Bepaalde delen zijn gewoon droge statistieken die uit mijn database rollen, andere informatie komt uit boeken en websites. Hiermee hoop ik een bezoek aan de begraafplaats wat interessanter te maken. Hoewel een zee van grijze kruisen imposant is, zijn sommige bezoekers er na 10 minuten wel op uitgekeken.
Ook worden deze pagina’s in de toekomst uitgebreid met korte verhalen over bepaalde graven. 

Uiteraard kun je in het bezoekerscentrum ter plaatse ook informatie vinden over de graven, maar vanuit je luie stoel achter de pc of telefoon kun je wat vooraf uitzoeken en dan gericht de begraafplaats bezoeken. In de toekomst zal ik ook een korte (zelf) rondleiding online zetten. Dan kun je aan de hand daarvan een route lopen langs een selectie van graven met daarbij een korte uitleg.

Op de index pagina van Ysselsteyn staat een tabel met daarin alle vakken die te vinden zijn op de begraafplaats. De vakletters die oranje zijn kun je aanklikken en openen een pagina met informatie. 
Wat ook reeds is toegevoegd, is de pagina met daarop de voormalige begraafplaatsen van alle gesneuvelden. Per vak kun je inzien van welke begraafplaatsen ze zijn overgebracht. Deze pagina is nog in aanbouw en wordt ook wekelijks voorzien van updates.

Gepubliceerd op: 26 januari 2022. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: < 1 minuut

Plaats een reactie