Jaarafsluiting 2023

Het jaar 2023 zit er weer bijna op. Een jaar waarin de site een richting ingeslagen is waarbij de focus nagenoeg geheel op de oorlogsbegraafplaats te Ysselsteyn is komen te liggen en niet meer op het algemene vlak oorlogsbegraafplaatsen. Deze andere begraafplaatsen blijf ik echter wel bezoeken, idem aan burgerbegraafplaatsen met oorlogsgraven enkel komen deze minder frequent aan bod op de site.

Mededeling en oproep

Ik heb (tijdelijk) de optie “reacties op berichten” uitgezet. Gisterochtend kwam er een reactie van een lezer die iets niet kon vinden op de site waarvan ik zeker wist dat dit er wel stond. De betreffende pagina (rangen/functies op Ysselsteyn) bevat 2 tabellen met daarin alle rangen, standen en functies die je kunt vinden op Ysselsteyn. Eén tabel bleek echter volledig verdwenen te zijn waarna ik allerlei zaken moest gaan testen om de oorzaak te traceren.
Na “even” zoeken kwam ik tot de conclusie dat 1 vinkje het probleem was. De optie “reacties toestaan op bericht” was het probleem. Dit is nooit een probleem geweest dus 1 van de talloze updates die ik de laatste weken gedraaid heb veroorzaakt dit probleem, welke precies helaas geen idee.

Nu heb ik redelijk wat dingen getest en kwam erachter dat de optie “reacties op bericht” meerdere problemen veroorzaakte dan enkel tabellen te laten verdwijnen.
Ik heb dus deze mogelijkheid voor nu uitgezet zodat het geen problemen oplevert. Als er weer updates komen van bepaalde plugins waarvan ik verwacht die het probleem veroorzaken dan zal ik het aanzetten en weer testen. Gelukkig heb ik totaal niks te doen en steek ik dus graag veel vrije tijd in dit soort grapjes. Mocht je sarcasme niet herkennen…..

Meteen hierbij de oproep, zie je rare dingen op de site? Werkt er iets niet? Rare vormgeving, afbeeldingen door teksten etc. Stuur aub even een berichtje via de contactpagina. De site heeft een paar honderd pagina’s die ik niet elke dag bekijk op foutjes, ik ben dus veelal afhankelijk van lezers. BVD.
Tevens ook een bedankje richting de (vaste) bezoekers die mij afgelopen jaar regelmatig op (spel)foutjes wezen zodat ik ze kon corrigeren.

Sterbeurkundes

Het afgelopen jaar heb ik reeds vele honderden uren besteed aan het doorspitten van Sterbeurkundes. Aangezien er om en nabij de 32000 mensen op Ysselsteyn liggen is dit een grote klus.
Inmiddels heb ik 1940, 1941, 1942 en 1943 nagenoeg geheel nagekeken op de eerst 5 dagen van de oorlog na. Van 1944 ben ik nu bij november aangekomen. Oktober 44 is net afgerond, dit waren er ruim 5500. In september 44 vielen er ook ruim 5500 waarvan enkel tijdens het tijdvak van Market Garden al ~3400. Deze dagen in september heb ik ook nog niet doorgenomen en bewaar ik tezamen met de invalsdagen tot het laatst.

November en december 44 zijn ook dodelijke maanden geweest maar stukken minder dan september en oktober.
Aangezien ik groen en geel voor mijn ogen zie van alle sterbeurkundes ga ik er in januari pas weer mee verder.

Wat kun je volgend jaar verwachten op de site?

De pagina’s over de vakken op de begraafplaats krijgen telkens updates wanneer er info bekend is. Er gaan wat losse artikelen komen over bepaalde graven en er zullen weer diverse updates komen over de begraafplaats zelf. Ook ga ik de info die ik vergaar via alle sterbeurkundes verwerken in de site. Denk aan diverse statistieken, interessante weetjes en nog veel meer. Ik moet enkel nog gaan verzinnen in welke vorm ik het ga gieten. Wordt vervolgd dus.

Laatste bezoek van het jaar aan de begraafplaats

De bedoeling was om vorige week zaterdag te gaan maar de weersvoorspelling was te grillig en aangezien ik ga om te fotograferen moet het wel grotendeels droog zijn. Zaterdag de 30ste was het weer goed genoeg. Ik zag op de foto’s van collega Bart dat het erg nat was op de begraafplaats, dus laarzen aangetrokken en een rustige ochtendwandeling gemaakt met uiteraard daarbij foto’s.

Vooral de vakken TB en TBB waren erg nat, het water stond daar ruim 10cm hoog. Ook de vakken die in de beginperiode vaak onder water stonden waren nu drassig tot zeer nat. De naast gelegen vijver die het water normaliter opvangt stond zowat tot de nok gevuld. Dit had ik nog nooit gezien, wel dat hij geheel droog stond. De wind had enigszins huisgehouden en diverse bloemenkransen en kaarsen over de begraafplaats verspreidt. Her en der deze op de juiste plaats terug kunnen plaatsen zodat het er weer netter bijstond.

Voor nu alle lezers van deze site een goede jaarwisseling gewenst en tot volgend jaar.

Gepubliceerd op: 30 december 2023. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: 3 minuten

Plaats een reactie