Op 12 mei vlucht het gezin Wagener en Struijer gedwongen uit Breda. Breda zou het zwaar te verduren kunnen krijgen en zodoende moesten dus de tienduizenden inwoners vluchten.

Het gezin Wagener bestaande uit vader en moeder plus 3 jonge kinderen vluchtte naar St Niklaas te België. 
Op 17 mei 1940 werden de vluchtelingen opgevangen in de meisjesschool te Sint Niklaas. Later die dag bombardeerden de Duitsers het plaatsje waarbij de school direct getroffen werd.

85 dodelijke slachtoffers vielen er waaronder 51 Nederlanders uit Breda. 
Ook de gezinnen Wagener en Struijer waren slachtoffer. 
Van het gezin Struijer overleed vader op 19 mei, de kinderen Jans, Petrus, Adrianus en Helena overleden ter plekke op 17 mei. Moeder Helena van Duuren heeft de oorlog overleeft en is in 1959 overleden. Ze ligt begraven in Breda bij haar dochter Elisabeth.

Ereveld Loenen

Op het ereveld te Loenen heeft het gezin Wagener hun laatste rustplaats gevonden. Met zijn vijven liggen ze naast elkaar. 

Moeder Margaretha Wagener is 35 jaar oud geworden.
Vader Cornelis Wagener is 33 jaar oud geworden.
Zoon Adriaan is 9 jaar oud geworden.
Zoon Aaldert is 5 jaar oud geworden.
Zoon Cornelis is niet ouder dan 3 jaar geworden.

Ook het gezin Struijer ligt naast elkaar.
Vader Herman is 60 jaar oud geworden.
Adrianus is 22 jaar oud geworden.
Jans is 18 jaar oud geworden.
Helena is 21 jaar oud geworden.
Petrus is niet ouder dan 15 geworden.


Het gezin Wagener naast elkaar op de Erebegraafplaats te LoenenDe jongste van het gezin, 3 jaar oud.

Familie Struijer

Bronnen

Webmaster

Sinds 2008 ben ik actief bezig met fotografie. Begonnen met Luchtvaartfotografie, toen landmachtfotografie erbij genomen. Deze 2 takken zijn voornamelijk doordeweekse activiteiten en kosten veel snipperdagen. Vandaar een oude hobby weer opgepakt, namelijk WW2. Dit kan ik doen wanneer ik tijd en zin heb. Hierbij fotografeer ik voornamelijk oorlogsbegraafplaatsen, al had je dat wel door als je al op deze website bent. Vooral de verhalen achter de graven fascineren mij. Wie was de persoon waarvan je nu de grafsteen vastlegt. Het is meer dan een naam uitgebeiteld in steen. De zoektocht naar info in allerlei boeken is daardoor een andere grote hobby. Ik ben niet van de artistieke foto's en de regels waaraan je MOET voldoen om de "perfecte" foto te krijgen. Ik fotografeer zoals ik het mooi vind en mijn smaak verandert regelmatig. Heb je vragen of tips over mijn fotografie, stuur gerust een berichtje.