Overgebracht naar Ysselsteyn

Na de oorlog waren de (veld)graven van de gesneuvelden die voor Nazi Duitsland vochten verspreid over heel Nederland. In honderden dorpen en steden kon je 1 of meerdere graven vinden.
Sommige steden hadden één of meerdere grote begraafplaatsen, een Ehrefriedhof, hoofdzakelijk voor SSérs en/of vliegeniers al lagen er ook andere gesneuvelden.

In onderstaande tabel kun je globaal zien waar vandaan vele gesneuvelden zijn overgebracht naar Ysselsteyn. Sommige vakken bevatten enkel graven vanaf 1 voormalige begraafplaats, anderen zijn een verzameling van losse graven verspreid over een provincie.  In dat laatste geval vermeld ik de 3 meest voorkomende voormalige begraafplaatsen. Wellicht is deze opsomming handig voor mensen die onderzoek willen doen naar gesneuvelden uit hun woonplaats of dergelijke.
Let wel, dat ze begraven gelegen hebben in plaats X wil niet zeggen dat ze ook daar gesneuveld zijn.
De database van Find a grave is niet geschikt om per vak/blok te zoeken, daarvoor kun je weer beter de database van Richard Schoutissen gebruiken, deze is weer gelinkt aan Find a grave.

Er zijn ruim 100 vakken op Ysselsteyn, deze worden allemaal vermeld. De bedoeling is dit voor eind 2022 gereed te hebben. Neem dus regelmatig een kijkje voor updates.


Gebruikte bronnen:
Find a grave-Ysselsteyn
Ancestry 

Ysselsteyn-Voormalige begraafplaatsen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.