We zijn actief op social media

Om het bereik wat te vergroten zijn we sinds dit weekend actief op Facebook. Je kunt daar sneller en eenvoudiger meer mensen bereiken en de interactie is ook eenvoudiger. Zit je zelf ook op Facebook, dan kun je je aanmelden in de groep om toegang te krijgen tot de berichten.
De naam is Ysselsteyn German war cemetery Research. Zoals de naam aangeeft richten we ons onderzoek enkel op Ysselsteyn.

Onderzoek kan op vele vlakken en manieren. Wij speuren online en offline naar ontbrekende stukjes van een verhaal en richten ons hierbij niet specifiek op 1 persoon. Dit soort diepteonderzoeken laten we over aan mensen die hier in gespecialiseerd zijn. Denk bij ons onderzoek meer aan: Wie sneuvelden er allemaal op datum x bij die aanval of ongeval. Of wie sneuvelden er allemaal in stad X in jaar 194x. Of wil jij weten wie er allemaal in je dorpje sneuvelde maar weet je niet waar te beginnen met zoeken, dan kunnen wij je misschien wel helpen. Veel is online te vinden maar je moet wel weten waar en je moet soms toegang hebben tot die bestanden. Denk aan een Kriegstagebuch of Ancestry.

We zijn op geen enkele wijze verbonden of gelieerd aan:

  • De officiële pagina van de Duitse oorlogsbegraafplaats te Ysselsteyn
  • De Volksbund
  • De Facebookgroep Ysselsteyn German War Cemetery research Archive welke vanuit Amerika opereert en enkel tegen betaling documenten aanbiedt


Gepubliceerd op: 4 september 2023. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: < 1 minuut

Plaats een reactie