Het is geen verdoken zerkje, maar een ereperk met oud-strijdersgraven dat ze willen verwijderen

In een drietal Belgische plaatsen worden diverse graven van oud-strijders uit de eerste wereldoorlog geruimd. 
De graven werden niet meer onderhouden en er werd ook niet meer voor betaalt dus ze worden verwijdert door de gemeente.

Het zijn geen oorlogsbegraafplaatsen waar de gesneuvelden recht op eeuwige grafrust hebben maar gewone burger-begraafplaatsen waar de soldaten tussen liggen. Nabestaanden dragen vaak zorg voor deze graven. 
Doch zou het een gemeente sieren om hier waardiger mee om te gaan in plaats van het te vervangen voor een “monumentje” en erbij te melden dat ze toch wel respect hebben voor de oud-strijders.
Het respect houdt meestal helaas op als er geen geld meer binnen komt.

Lees verder op Belgian Defence news.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webmaster

Sinds 2008 ben ik actief bezig met fotografie. Begonnen met Luchtvaartfotografie, toen landmachtfotografie erbij genomen. Deze 2 takken zijn voornamelijk doordeweekse activiteiten en kosten veel snipperdagen. Vandaar een oude hobby weer opgepakt, namelijk WW2. Dit kan ik doen wanneer ik tijd en zin heb. Hierbij fotografeer ik voornamelijk oorlogsbegraafplaatsen, al had je dat wel door als je al op deze website bent. Vooral de verhalen achter de graven fascineren mij. Wie was de persoon waarvan je nu de grafsteen vastlegt. Het is meer dan een naam uitgebeiteld in steen. De zoektocht naar info in allerlei boeken is daardoor een andere grote hobby. Ik ben niet van de artistieke foto's en de regels waaraan je MOET voldoen om de "perfecte" foto te krijgen. Ik fotografeer zoals ik het mooi vind en mijn smaak verandert regelmatig. Heb je vragen of tips over mijn fotografie, stuur gerust een berichtje.