Royal British Legion

Poppy

Degene die wel eens WW1 begraafplaatsen en slagvelden bezoekt kent ze wel, de rode klaproos (poppy) op het houten of kunststoffen remembrancecross. Rondom Ieper ontkom je er niet aan. Graven van bekende slachtoffers staan er soms vol mee. Bijvoorbeeld bij het onderstaande graf van Valentin Strudwick welke op zeer jonge leeftijd (15) op het slagveld stierf tijdens WW1.

Graf Valintine Joe StrudwickDe poppy is het symbool dat veel Britten rond 11 november op hun kleding dragen om hiermee de slachtoffers van WW1 en WW2 te herdenken. 11 november is Remembrance Day.
Ook op militaire begraafplaatsen in Nederland zie je vaak deze kruisjes met de rode klaproos (poppy) erop en niet enkel op Britse graven uit WW1 of WW2. 

The Royal Britisch Legion

In de RBL webshop kun allerlei remembrance artikelen kopen, waaronder ook deze houten kruisjes. Ik heb ze vaak standaard in mijn fototas zitten om ze bij graven te zetten die ik bezoek. Naast je respect te betonen aan de gevallen militairen help je er ook oa de Britse veteranen mee van de huidige generatie die bijvoorbeeld gewond zijn geraakt in een oorlog. Als je daar meer over wilt lezen kun je dat doen op de website van de British Legion.  De kruisjes kosten 2,50 (pond) per stuk en de verzendkosten zijn ook 2,50 binnen Europa en je hebt ze binnen anderhalve week in huis. 

 

Latest posts by Webmaster (see all)

Plaats een reactie