Links

U vindt hieronder mijn selectie van links welke ik interessant vind. Het is geen complete lijst van alle musea of WW2 oorlogsites maar vooral gericht op oorlogsgraven in Europa. 

 

Adoptiegraven

Adoptiegraven Cwgc

Op diverse burgerbegraafplaatsen in Nederland vind u tevens oorlogsgraven. Dit staat aangegeven bij de ingang door middel van een bordje “Oorlogsgraven”. Via deze link kunt u informeren of de betreffende graven te adopteren zijn.
 

 

Nederlandse slachtoffers

 

 

Herinneringscentra en musea


Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In een klein museum kunt van alles zien en lezen over het kamp. Af en toe zijn er aparte exposities. Bij de entree is de busrit inbegrepen om naar het voormalige kampterrein te komen.  Wie van wandelen houdt gaat via de mooie verharde paden dwars door de bossen naar het kampterrein. Zo zie je ook nog iets van de sterrenwacht.Op het voormalige kampterrein vind je de oude kampwoning van Albert Gemmeker. Dit is 1 van de weinige authentieke delen die nog over zijn van het kamp. Voor de rest is het afgebroken. Toch valt er nog van alles te zien zoals een oude wagon waarin de joden vervoerd werden, deels opgebouwde barakken. Aan het einde een wachttoren en een stuk rails als herdenkingsmonument.

 

 

Holocaust

Anne Frank Stichting

Uitleg van de Holocaust op de website van de Anne Frank Stichting.


Auschwitz.nl

Website van het Nederlands Auschwitz Comité


 

 

Eerste en tweede wereldoorlog Duitse zijde

 

 

Eerste wereldoorlog geallieerd

 

 

Diversen

 

Gepubliceerd op: 1 januari 2021. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: < 1 minuut

Plaats een reactie