Kriegsgräberstätte Weeze


Duitse oorlogsbegraafplaats in Weeze. Hier liggen 2015 doden die rondom Weeze zijn gevallen tijdens de laatste maanden van de oorlog.

Als je vanuit Weeze centrum komt rijd je een stukje voorbij de begraafplaats waar je de parkeerplaats vindt. 
Je hebt 2 ingangen, 1 via de trap en 1 vlak pad voor mindervaliden. Wanneer je via de trap gaat kom je op een pad met aan het einde een imposant drietal kruisen. Het middelste kruis is 5 meter hoog, de 2 kleinere 3.5 meter. Aan beide zijdes van het pad vind je houten planken waar diverse namen uitgekerfd zijn. Dit zijn namen van Duitse soldaten uit Weeze die voor Duitsland gevallen zijn maar niet perse daar liggen.

Vanaf het kruis heb je een mooi overzicht over de vrij kleine maar licht glooiende begraafplaats. Niet te vergelijken met Lommel of Ysselsteyn.
Bezoek je Ysselsteyn dan loont het om even door te rijden naar Weeze. Binnendoor een dik half uurtje rijden.
In maart/april bloeit net als in Lommel de heide mooi paars wat de begraafplaats wat kleur geeft.

De graven zijn verzonken stenen in de grasmat. In tegenstelling tot sommige andere begraafplaatsen die dit hebben zijn hier de namen veelal goed te lezen. Tussen de heide in staan om de paar meter een 3tal zwarte kruisen.

In de kapel achterin de begraafplaats staan op panelen de namen van alle gevallenen. Vele konden niet geïdentificeerd worden en zijn dus als Unbekannter soldat begraven.

Praktische informatie.

Adres: Weeze- Uedemeter strasse.
Openingstijden: Zonsopkomst-zonsondergang. 
Donsbrüggen en/of Ysselsteyn liggen in een straal van 30 a 40 minuten rijden vanaf Weeze.