Vak AC vind je 3 vakken voorbij het centrale plein en dan het 2e vak naar rechts. In de grond liggen vierkante blokken met daarop de vak-letters waar je ook een vak aan kunt herkennen.
In dit vak vind je 4 vrouwen waarvan er 3 met zekerheid werkzaam waren bij de Wehrmacht. Marga Giesecke, Elisabeth Büsch, Anne Bücker en bij Christine Schöneberg staat geen rang/functie op de steen. Ze liggen alle 3 naast elkaar en zijn op dezelfde datum overleden waaruit je voorzichtig kunt afleiden dat ze op 1 locatie zijn omgekomen, bijvoorbeeld een bombardement. Met zekerheid is het niet te zeggen dus.
Nederlanders liggen er 4 in dit vak. 1 SSer en 1 NSKKer, beide zijn tijdens de oorlog omgekomen. De andere 2 zijn na de oorlog overleden/begraven in kamp Vught. Van omgekomen Duitsers tijdens het mijnenruimen heb ik een lijst, van Nederlandse SSers die “vrijwillig” ingezet werden voor het ruimen niet. Optie bestaat dus dat ze tijdens het ruimen zijn overleden. Dit is een gebied wat ik nog verder wil gaan uitzoeken.
Data betreffende vak
Aantal genummerde graven:
Aantal onbekende graven:
Ontbrekende graven:
Aantal vrouwen (militair):
Aantal vrouwen (burger):
Aantal kinderen (burgers):
Aantal kindsoldaten:
Overleden na bevrijding (5-5-1945):
Aantal Nederlanders:
Ritterkreuz dragers:
Overleden bij het (gedwongen) ruimen van munitie:
Opvallende rangen:
300
1 ontbrekend. Graf 1-25 waarvoor een boom in de plaats geplant is.
46
4 (AC-7-157/164/165/166)
0
0
21
7
4 (Bernardus van Dam-Antonius Roks-Henricus Langewen-Leendert Schaddelee)