Vak A vind je bij binnenkomst rechts na de Ginkgoboom en is het eerste vak wat aangelegd is. In de grond liggen vierkante blokken met daarop de vak-letters waar je ook een vak aan kunt herkennen.
Johann Siegel was de eerste Duitser die hier begraven werd in 1946 met grafnummer A-1-1. Hierna zouden er nog bijna 32000 volgen in de komende jaren.
In dit vak liggen hoofdzakelijk gesneuvelden die zijn overgebracht vanaf de Amerikaanse begraafplaats te Margraten. Deze begraafplaats had tijdens- en net na de oorlog nog een Duits gedeelte waar ze de Duitsers begroeven die in Duitsland vielen.
De 2 Nederlanders die in dit vak liggen zijn overleden in het interneringskamp te Vught. Het voormalige ‘Konzentrationslager Herzogenbusch’ werd na de bevrijding van Brabant ontmanteld en kreeg de functie van een interneringskamp. Hier werden Nederlandse SSers, NSBers opgesloten. Ook mensen verdacht van lidmaatschap van de NSB of mensen die verdacht werden van fout te zijn geweest zaten soms jaren in dit kamp. Een aantal overleden door gebrek aan voedsel, ziektes of gedwongen mijnen ruimen.
Data betreffende vak
Aantal genummerde graven:
Aantal onbekende graven:
Ontbrekende graven:
Aantal vrouwen (militair):
Aantal vrouwen (burger):
Aantal kinderen (burgers):
Aantal kindsoldaten:
Overleden na bevrijding (5-5-1945):
Aantal Nederlanders:
Ritterkreuz dragers:
Overleden bij het (gedwongen) ruimen van munitie:
Opvallende rangen:
– 300
– 25
–
– 0
– 0
– 0
–
–
– 2. Cornelis Snoeijs & Hendrikus van der Loop
– 0
– 0
–