Boekenlijst

Op deze pagina een selectie van mijn boekenkast. Ik lees veel boeken over de eerste en tweede wereldoorlog. Zowel over slachtoffers als daders. Droge statistische boeken met veel data genieten niet mijn voorkeur, persoonlijke verhalen en dagboeken daarentegen wel. Ongeveer 80% van onderstaande lijsten heb ik reeds gelezen, de rest staat geduldig te wachten in de kast tot zij aan de beurt zijn.

Ik probeer zoveel mogelijk te variëren in onderwerp en niet dagboek na dagboek over bijvoorbeeld Auschwitz te lezen. Er staan ongetwijfeld boeken tussen die niet iedereen zal aanspreken of waarvan men zich afvraagt waarom je die je leest. Waarom wil je ooggetuigenverklaringen lezen vanuit Duitse zijde? Omdat ik het interessant vind is een reden, maar dat wil niet zeggen dat ik alles klakkeloos aanneem of dat ik achter de gedachtegang van die persoon sta.  Zeker als deze ooggetuigen er baat bij hadden om dingen te verzwijgen of juist te overdrijven. Toch kun je er pas een oordeel over vormen als je het gelezen hebt.

Waar kun je onderstaande boeken het beste aanschaffen?

Managementboek.nl
Boekwinkeltjes.nl

: Boekenlijsten worden steeds aangevuld naar mate ik lees. 

Boekenlijst-Dagboeken en boeken over kampen

Verschillende dagboeken en herinneringen van ooggetuigen betreffende de tweede oorlog. Zowel van slachtoffers als daders.

 


Boekenlijst-Biografieën

Verschillende biografieën betreffende de tweede oorlog

Boekenlijst-WW1

Verschillende boeken over de eerste wereldoorlog

Boekenlijst-Informatie over daders en daden

Verschillende boeken met data over diverse (Nazi)Duitsers. Dit varieert van daderbeschrijvingen tot verslagen van diverse slagen vanuit Duitse zijde tot droge statistische data.

Boekenlijst-Fotoboeken

Fotoboeken over WW2

Boekenlijst-Oorlogsbegraafplaatsen

Er zijn verschillende boeken geschreven over Oorlogsbegraafplaatsen.

In deze sectie diverse (foto)boeken van WW1 en WW2 oorlogsgraven.


Boekenlijst-Interneringskampen

Verschillende boeken over de interneringskampen die ontstonden in de bevrijde gebieden waar ze (vermeende) NSBers, SSers en andere lieden opsloten die ze verdachten van criminele activiteiten tijdens de bezetting.

Boekenlijst-Leesboeken fictie&non-fictie

Verschillende fictie en non-fictieleesboeken

Boekenlijst-Data

Diverse interessante boeken met voornamelijk data over slachtoffers van WW2

Gepubliceerd op: 24 december 2020. Auteur: John van den Boogaart. Laatst gewijzigd op: 1 februari 2024.

Leestijd: < 1 minuut

Plaats een reactie